(05/10/2015) - El millor desè aniversari que hem fet mai! ;-) Gràcies a tots!

Document PDF relacionat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(18/08/2015) - 10è aniversari Katakrak -Festivalet del Camp -5 Set. (17-21h): Festival d´arts de carrer a Sant Miquel de Balenyà (Bcn).

Fa deu anys que va començar a caminar "Katakrak". Parlar d´aquest deu anys del projecte no és fàcil. És ple d´anècdotes, d´esforços, de dies difícils, d´emocions, de moltes hores al taller ..en fi.. deu anys de vida!
El què podem dir clar i curt és que n´estem molt orgullosos: Hem fet jugar als menys grans, hem embadalit als més petits, hem reptat els més agosarats i hem provocat milers de rialles, i moments feliços a públics d´arreu del món .

Per celebrar-ho us convidem al "Festivalet del camp" on hi haurà molts dels jocs de "Katakrak",instal.lacions i espectacles de companyies amigues amb servei de menjar i beure.És una festa gratuïta, oberta a tothom i on tots hi esteu convidats!

Ah! I pensem continuar fent bullir l´olla encara molts anys més!
Ampliar foto


(18/06/2015) - Weird Animals , la exposició fotogràfica d´Alessandro Vincenci, el millor regal pel nostre desè aniversari.

Aquest hivern va venir l´Alessandro al taller de Katakrak perquè li interessava fer com un article llarg sobre el nostre treball al taller.Al veure tot d´animal pel taller fet amb materials recuperats va tenir una altra idea: Com nosaltres donàvem una nova vida a molts objectes a través d´incorporar-los als jocs-animals, ell volia donar vida a aquesta animals, ubicant-los en espais naturals on habitualment viuen. Així va sorgir aquest treball on la Sandra es va convertir en assistenta de fotografia, l´Alessandro en creador de noves realitats i els jocs creats en una fauna viva: Weird Animals.
Es pot veure al centre civic Can Basté de Barcelona fins el 31 de Juliol.(Pg Fabra i Puig, 274*276- Nou Barris) dins la programació del Festival Docfield 2015

Fotos: Ana Belén Jarrín i Docfield
Enllaç relacionat: docfieldbarcelona.org/ca/exposicions_circuit2013_fotografia_documental_barcelona/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar foto


(04/03/2015) - Estem dins L´Annuaire des prestataires et acteurs éco-responsables! merci Elémen´terre!

Enllaç relacionat: www.elemen-terre.org
Ampliar foto


(04/03/2015) - "Weird Animals" l´exposició fotogràfica d´Alessandro Vincenzi sobre L´Animalada que s´exposarà al Docfield2015-BCN

Fa deu anys que treballem per aconseguir que els jocs de "L´Animalada" tinguin una estètica animal, és a dir, que la dinàmica del joc s´adapti, no traeixi massa la forma natural de l´animal creat. Alessandro Vincenzi valora aquestes correspondències i ha fet un preciós treball amb el seu propi llenguatge, la fotografia. Amb aquest projecte, just al nostre desè aniversari tanquem un cicle bonic on la part escultòrica dels jocs està tan premiada com la seva funció lúdica. Gràcies Alessandro!.
Enllaç relacionat: www.alessandrovincenzi.it/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(07/12/2014) - Visites i tallers de grups al nostre nou espai dins "La Fàbrica.Recinte d´activitats creatives" a Sant Miquel de Balenyà

El passat més d´octubre vam deixar l´espai de Ca l´Anès de Tona i ens vam traslladar a un nou taller a Sant Miquel de Balenyà, La Família Altímir porta anys buscant la manera de fer reviure la seva antiga fàbrica d´embotits anomenada "Can Miralti" amb activitats creatives i innovadores.Després d´alguns anys de parlar-ne han quedat lliures més espais i Katakrak ja està dins el projecte. A la Fàbrica també comptem amb un espai exterior per poder mostrar els nostres treballs i a la llarga o no tant a la llarga obrir un espai d´oci i de descoberta ben peculiar.Estigueu atents!!
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(11/09/2014) - Noruega,Alemania,Taiwan,França, Rep.Txeca, Bèlgica i Catalunya! Una bona temporada!

Aquesta temporada hem consolidat L´Animalada com a instal.lació del tot preparada per a travessar oceans i rebre participants d´arreu del món.El mes de Juliol, a Taipei els animalets han estat visitats per una mitja de 700 persones i a més hem coordinat dos tallers per famílies i adults.Aquests dos fets més el cordial i amable tracte que hem rebut és l´experiència més completa i interessant que hem tingut fins el moment.
Els Enginys eko.poètiks ja han sortit a Porsgrunn (Noruega) , al Fous Cavés (França) i al Festival Kéfir a Rep.Txeca on hem pogut constatar la bona rebuda i el brillant futur que els espera!.Ha estat un treball en equip on també hem apres que això és possible!
Els Recicloperats han fet aquest estiu la seva primera sortida a l´estranger i per Catalunya molt bona rebuda!
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(27/04/2014) - Col.laboració amb L´escola El Castell de Tona; Els alumnes juguen i valoren els nostres jocs.

Enllaç relacionat: www.escolaelcastell.com/sample-page-2-2/blog/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar foto


(21/04/2014) - Més d´un milió i mig de persones al FIA 2014 (Costa Rica)

Costa Rica, lluminosa, salvatge i plena de color i a més amb un dels Festivals més grans de Centre i Sud-Amèrica; El Festival Internacional de les Artes.Un esdeveniment únic i enorme que succeeix cada dos anys i que abarca l´art en totes les seves facetes. Nosaltres vam estar donant el nostre granet de sorra, aportant una barreja d´art-joc i reciclatge juntament amb les altres companyies de l´espai anomenat El Ingenio Catalán. Vam descobrir que a l´altre costat del "charco" nens i grans també senten curiositat en veure els nostres artefactes i com va passar en general amb tot el festival, el públic es va apropiar d´ells i va participar activament en les variades propostes del FIA.Estem orgullosos d´haver-hi participat .
Enllaç relacionat: www.teletica.com/Noticias/49484-Lo-mejor-del-arte-al-aire-libre-en-La-Sabana.note.aspx
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(15/01/2014) - Presentació Animalada i Enginys Eko.poètiks a l´ Internationale Kulturbörse a Freiburg !

Enllaç relacionat: www.kulturboerse-freiburg.de/
Ampliar foto


(15/01/2014) - Katakrak presenta les seves eco.instal.lacions en les Biennales Internationales du Spectacle à Nantes 22-23 Gener

Teatre, dansa, música, arts de carrer, circ ... A través de les seves edicions, el BIS s´ha convertit en la cita del món professional de les arts escèniques i la cultura, sense precedents a nivell internacional.
Cada dos anys, la professió fa una cita a Nantes per defensar col · lectivament el sector, donar espai a debats a l´intercanvi, comparar pràctiques i experiències significatives en les arts i la cultura etc..
Aquest any celebrem els nostres 10 anys. Encara oferim moltes novetats i molt debat en perspectiva, unes setmanes abans de les eleccions municipals ja que els temes "calents" en la professió són molts (llei sobre la creació artística, la llei de descentralització, l´entreteniment, el nou estudi econòmic...).
Aprofiti aquest espai únic per alimentar la seva xarxa i crear relacions d´intercanvi.
Nicolas Marc.Organitzador.
Enllaç relacionat: www.en.bis2014.com/
Ampliar foto


(23/12/2013) - Bones festes i bona entrada d´any a tothom !

Es despedeix la nostra vella i estimada furgoneta Sprinter.Aquí ens deixa un record!
Arbre de nadal fet amb una llum de la nostra vella furgoneta!
Ampliar foto


(13/11/2013) - Ja tenim el nou video dels Enginys Eko-poètiks!

Enllaç relacionat: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2qFEOTCAGlY
Ampliar foto


(12/11/2013) - Seleccionats per participar al Festival Internacional de las Artes a Costa Rica amb "L´Animalada"

El Festival Internacional de les Arts-FIA s´ha caracteritzat per ser, no només una finestra artística per a la producció local davant un públic massiu sinó també una oportunitat per a l´intercanvi d´experiències entre artistes locals i estrangers que ens visiten, en benefici de la diversitat del medi costarricense, tant per a l´artista mateix com per al públic assistent.

El FIA és un projecte d´interès nacional, ja que és el major esdeveniment cultural i arístic de Costa Rica, servint de pont per a l´acostament cultural de tot el món i privilegiant l´intercanvi entre artistes i empreses culturals en benefici del sector cultural i convertint-se en un motor de desenvolupament per a altres àmbits de la producció nacional.
Enllaç relacionat: http://www.festivaldelasartes.go.cr/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(03/10/2013) - Fira Tàrrega 2013: Els Enginys Eko-poètiks en l´ Espai Manipulat

Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(29/08/2013) - Katakrak a tota màquina preparant el nou treball Els Enginys Eko-poètiks per estrenar a Fira Tàrrega

Aquestes dues quinzenes d´agost el nostre taller treu fum.L´equip de Katakrak estem treballant fort per presentar aquests nous artilugis a Fira Tàrrega.Per primera vegada i després d´uns mesos de investigació hem creat artilugis reciclant joguines, peces electròniques, ordinadors, tocadiscs etc..que requereixen energia renovable per funcionar.A més en tots ells, com en L´Animalada, cada joc et planteja un repte.Us animem a venir-nos a veure a Fira Tàrrega a l´Estand 44 i la Instalació en
Espai Manipulat *:
Dia 6: 17h i 21h
Dia 7: 11h, 17h i 21h
Dia 8: 11h i 17h
*passes de 2h
Us hi esperem!
Enllaç relacionat: http://www.firatarrega.cat/fira/programa/en_2013/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(07/08/2013) - OPEN-ROULOTTE- Eco-workshops amb joves de Catalunya-Itàlia i Eslovenia a cal Katakrak

Aquest passat juliol des de l´assossiació Aquispost hem organitzat uns tallers amb joves europeus de 4 dies que culminàven el cap se setmana en el primer Festival Art-roulotte a Vic. En aquest projecte vam aglutinar dues idees, la primera, organitzar un Festival anual a Vic sobre propostes relacionades amb el reciclatge i l´altre ser els amfitrions d´un intercanvi amb d´altres assossiacions europees afins al nostre projecte.Gràcies a l´ajuda d´Aurora, gestora de projectes socials que va assumir part de la logística i vam tirar endavant el projecte.Katakrak,com a membres de l´Aquispot vam cedir el nostre espai.Una gran experiència que volem repetir!
Enllaç relacionat: http://aquispot.cat/
Document PDF relacionat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(13/04/2013) - Primer bolo de la temporada a la Festa de les Tulipes a Saint Denis(Paris)

Retornem a Saint Denis on l´Octubre passat no vam poder muntar a causa de la pluja.Aquest cop celebrem la Fète des Tulipes al gran parc de la Legion d´Honneur, al centre de la ciutat i al costat de la famosa basilica on estan enterrats tots els reis de França.Saint Denis sembla una ciutat de contrastos ben ensemblats ; Històricament a estat seu d´un gran poder eclesiàstic , de la legion d´honneur i de sindicats i partits comunistes i d´esquerres. Ara, una ciutat molt hospitalaria i acollidora on hi habiten desenes de nacionalitats diferents.
Aquest any la Floriance es despedeix després de 25 d´organització de la Fète des Tulipes.Un cap de setmana tb de contrastos. dissabte pluja i fred, diumenge dia d´estiu.Coinicidim altre cop amb al Circo Pitanga i coneixem a la cia.La Route de Montpellier.
"Vous avez beaucoup de succes" com ens diu el Silvio.I és cert que el nostre treball s´escau a la perfecció en aquest entorn lúdic, ecològic i familiar.Esperem tornar!
Enllaç relacionat: http://ville-saint-denis.fr/jcms/jcms/prod_54295/fete-des-tulipes-2013
Document PDF relacionat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(31/12/2012) - KATAKRAK AMB L´AQUISPOT A L´ACVIC: UN TRIO IDEAL..

L´assossiació d´arts contemporànies de Vic convida a la plataforma de l´Aquispot ha organitzar tallers dos caps de setmana de nadal.Katakrak coordina el de creació de jocs.Unes 18 persones van participar en aquest taller.Vam mostrar alguns dels jocs que creem nosaltres i vam proposar alguns models amb materials més quotidians sempre potenciant també la creació lliure.Hi havia materials de tot tipus!
Gràcies als participants i als promtors per fer-lo possible!
Enllaç relacionat: www.aquispot.cat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(16/11/2012) - MINIFERIAS DE LA CIENCIA Y LA INNOVACIÓN

08/11/2012 - MINIFERIAS DE LA CIENCIA Y LA INNOVACIÓN
Finalmente llegamos a Canarias con nuestros artilugios! Después de algún intento frustrado llegamos de la mano de la Fundación El Patio y claro está conectados con nosotros a través de Paco de Itinerania con quién tenemos el placer de compartir la experiéncia.Así que enviamos nuestro material hacia las islas en barco unos días antes.Senación de desnudez... Y llegamos nosotros en avión y ya nos esperan Los Patios para hacer una reunión pues serán ellos que , una vez formados los monitores y su super técnico Paco Toscón gestionarán los bolos.Por la Miniferia pasan escolares y famílias que quedan encantados con las "Ludotecas" cómo nos llaman ahí....Vamos a ver cómo les va en la Miniferias de Santa Cruz este próximo finde.
Esperamos también ver si la experiéncia és satisfactoria para todos y podemos conectar con estas islas tan hermosas otros años!!
Enllaç relacionat: http://www.procesoelpatio.org
Document PDF relacionat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(15/10/2012) - Festival de tallers de l´Aquispot,la plataforma presenta una part de les activitats sostenibles que està desenvolupant

Tens una bici espatllada? Vine i l´arreglarem plegats.
Guardes taps de suro, Cd´s, estris de cuina, caixes, llums etc.. que no uses? Vine i en farem un joc o un titella amb història!
Tens samarretes velles? Porta-les i les redissenyem al teu gust!
Et sobra alguna peça de roba? Intercanvia´l a l´Armari col.lectiu.
Tot això dissabte al matí a la plaça dels màrtirs amb Aquispot!!
Enllaç relacionat: www.aquispot.cat
Document PDF relacionat
Ampliar foto


(16/08/2012) - L´Animalada en la programació del National Theatre de Londres en plena celebració dels Jocs Olímpics.

Repetim en el Festival d´estiu més gran d´europa, el Watch This Space Festival que organitza el Nathional Theatre de Londres.Un esdeveniment que aquesta edició tan especial a causa de la celebració dels Jocs Olímpics acull més de 100 companyies d´art de carrer d´arreu durant els 3 mesos d´estiu. Un espai davant del teatre per relaxar-se i gaudir de propostes per tota la família al centre de la ciutat.L´Animalada ha estat 5 dies seguits amb una acollida boníssima d´un públic heterogeni i molt participatiu.Hem compartit l´estada, entre d´altres amb la cia.Markeliñe del Pais Vasc,,amb Shake That de Bèlgica.Ens encanta el Festival! Gràcies a l´Angus, en James, i a tot l´equip per tornar a confiar en nosaltres.A reveure!

Enllaç relacionat: http://www.nationaltheatre.org.uk/shows/inside-out
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(25/07/2012) - Primer taller "Fes-te un joc" de "Katakrak" i Creatitelles de "Intringulis" dins la plataforma Aquspot.

El dia 24 de juliol al matí, sota les grans ombres dels plataners del Passeig Jaume Balmes vam organitzar dos tallers per els nens i nenes de la ciutat.Estàven convocats especialment els casals d´estiu de la ciutat que van poder aprendre a fer-se titelles i jocs amb materials recuperats que ells mateixos havien portat i d´altres que les companyies aportàven.Va ser un dematí molt agradable.Esperem tornar reproduir l´esperiència ben aviat!
Enllaç relacionat: aquispot.cat
Document PDF relacionat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar foto


(26/06/2012) - Gira per Bèlgica,França i Polonia aquest juliol!

Enllaç relacionat: www.humorologie.be
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(30/04/2012) - Taller de reparació de Bicis: Primer taller de la plataforma osonenca Aqui Spot !

Ampliar foto


(22/04/2012) - Participem en el 50è aniversari de la Revista infantil Cavall Fort a Barcelona

Per la tarda amb L´Animalada.
Enllaç relacionat: www.cavallfort.cat/cavallfort/ca/50-anys/la-festa.html
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(10/04/2012) - El taller Gruntdvig a Lille, un encontre europeu real sobre el desenvolupament durable.

Estem molt satisfetes (Silvia et moi) de la nostra participació al taller que va organitzar Nasdac sobre desenvolupament sostenible.L´encontre va estar guiat per Nasdac que va proposar espais per l´intercanvi d,experiències, les explicacions teòriques i els tallers participatius que van permetre crear una connexió realment còmode i especial entre tots els participants vinguts d´arreu d´Europa.Katakrak va guiar un taller de creació de jocs.
Per primera vegada treballem amb adults i l´experiència va ser molt satisfactòria.
Gràcies a Nasdac per haver-nos convidat!
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(30/03/2012) - Participem en el taller «Aménagement éco-responsable d’un événement culturel »promogut per l´ass. NASDAC de Lille(France)

El taller "Desenvolupament d´un esdeveniment cultural eco-sostenible" consisteix en reflexionar col.lectivament sobre els diferents tipus de recursos eco-responsables que es poden dur a terme en els esdeveniments culturals.Proposem experimentar amb recursos urbans que construirem tots plegats.Intercambiar allò que ja hem vist i hem experimentat.
Enllaç relacionat: www.oapee.es/oapee/inicio/pap/grundtvig/seminarios_aso.html
Ampliar fotoAmpliar foto


(14/11/2011) - Ens conviden al International Street & Open-Air Theatres(Polònia) i al Humorologie a Bèlgica.

Enllaç relacionat: www.feta.pl/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(27/09/2011) - Ens seleccionen per la programació oficial al Open Street- International Show Case in Fermo(Italy)

L´Open Street és un fòrum europeu d´arts de carrer on les institucions culturals, companyies, productors, distribuïdors i programadors creen un espai per crear un marc europeu comú d´aquesta disciplina.
S´han presentat 244 i L´Animalada entre dins els 20 seleccionats per la programació oficial.Hem quedat 2 d´entre 60 de la categoria"Small" que es determina segons el catxet.
Hi ha 115 Festivales ,programadors i altres entitats inscrites.
Segons paraules dels organitzadors:
"La creació d´un debat internacional, les comparacions entre les activitats normatives i lleis, diferents models urbans i les polítiques per al desenvolupament i el suport de les arts de carrer, conduirà a una nova consciència i es produeix un nou impuls en els administradors i operadors d´art. Aquesta ruta no es podria dur a terme en un nivell simple, regional o local. El nostre país, ara, és Europa!"
Enllaç relacionat: http://www.open-street.eu/index.asp
Ampliar foto


(26/09/2011) - La Lula 2.0. de L´Animalada s´exposa a "Rehogar" dins el marc de la València Disseny Week.

Rehogar obre les seves portes per tercer any consecutiu a València . Aquesta fira se celebra a València entre el 19 el 24 de setembre i té lloc en La Casa Verda , en el marc del València Disseny Week , la mostra anual de l´art dels dissenyadors valencians. Ofegar 2011 proposa, en paraules de Makea teva Vida , organitzador de l´esdeveniment, "un recorregut per una habitatge en la qual tots els objectes parteixen del rebuig per a la seva construcció: des de la reutilització de materials, l´ús de materials reciclats i reciclables fins a objectes que ens animen a reciclar i a reutilitzar.
Enllaç relacionat: http://www.makeatuvida.net/?p=2594
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(26/09/2011) - Col.laborem amb associació Makea tu Vida en el seu projecte SPOT a Vic.

Servei Públic d´Optimització de Trastos (SPOT) simula una campanya institucional que treballa per canviar l´actual cultura de l´usar i llençar, posant de relleu la idea que un objecte nou no sempre és millor que un vell, que pot tenir molta més vida útil de la que ens pensem. Posant en mans de la ciutadania les eines per a l´aprofitament i la transformació.
SPOT és un taller públic, temporal i ambulant, que recorrerà els carrers de Vic oferint un servei gratuït d´assessorament i ajuda per a la reparació, reutilització i transformació creativa d´objectes, així com en l´ús de les eines necessàries per a això.
Enllaç relacionat: http://www.makeatuvida.net/?p=2437


(21/07/2011) - Katakrak a l´ Espai El Zoolar de la Fira de Tàrrega; Una proposta conjunta amb la cia.Itinerània i cia.Tombs Creatius

Una vegada més ens ajuntem aquestes 3 cies. per apropar al públic i professionals de la Fira de Tàrrega les nostres propostes de carrer.Aquest any, davant la nova ubicació de la llotja hi haurà El Zoolar, un espai on s´hi han instal.lat provisionalment animals, monstres i un gran laberint amb minotaure inclòs. És un espai interactiu ple de reptes i enigmes només apte per el públic més participatiu.
Enllaç relacionat: www.firatarrega.cat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(13/07/2011) - Kunsten Op Straat(Hengelo) i Reuring Festival (Purmerend)

Hengelo i d´altres ciutats s´apunten al Kunsten op Straat(Art de carrer) i diferents dates omplen, per una tarda els seus espais públics d´espectacles.
L´Animalada destaca sobre el verd intens de l´herba del parc (aquí a Catalunya ni el camp del barça està tant cuidat!).Passem dos dies de visita a Amsterdam i pujem a Purmerend on ens esperen 5 dies, 7 espais de representació i unes 40 cies: És el Reuring Festival.Muntem un dia al centre de la ciutat i la resta també en un gran parc.No hem de suspendre cap dia per la pluja i constatem que els adults aquí tenen la curiositat dels infants i els infants la disciplina i constància dels adults.Serà que neixen vells? Així doncs marxem pensant que també al nord el nostre treball és ben considerat.Posem també algunes fotos d´altres cies.que hi han participat com Hors Cycles (els reis de la roda),cie Les P´tits Bras o la Familie Fockschaep.
Enllaç relacionat: http://www.reuring.com/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(14/06/2011) - Col.laborem amb Itinerania portant"El laberint" al Festival de Namur (Bèlgica) i al Festival Fàcil de Salamanca

Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(28/04/2011) - També portarem els nostres animalons al Kunsten op Straat de Hengelo (Països baixos) el dia 26 de Juny

Enllaç relacionat: http://www.kunstenopstraat.nl/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(26/04/2011) - Participarem en el Watch This Space Festival de Londres

Watch This Space is the National Theatre´s free outdoor summer festival which takes place on the South Bank at Theatre Square from July to September. For the summer months (when the weather holds off) Theatre Square in front of Denys Lasdun´s iconic building on the South Bank becomes the fourth auditorium. There is a lovely ´grass´ area for you to sit and watch the entertainment which includes a mix of British and international street theater, bands, club nights, dance, cabaret and more. Watch This Space is the playful side of the National and welcomes a vast number of extraordinary artists to entertain us all. It´s fun. It´s free. Enjoy!
Enllaç relacionat: www.nationaltheatre.org.uk
Ampliar foto


(15/03/2011) - Els Recicloperats: Nou format per espais i economies més petites!

Reciclem i completem el germà petit de L´Animalada.L´encongim, el fem adaptable a la nostra realitat econòmica.
Volem ser més presents en la construcció d´un futur més encertat per tots plegats.Així que proposem una instal.lació de qualitat però en un format més petit que sigui assequible per festes de barri, festes de centre cívics, de petites organitzacions i continuar donant un exemple de sostenibilitat i compromís amb el nostre entorn.Si voleu més informació aneu a la secció de Propostes d´aquesta web.
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(15/03/2011) - FETEN, una trobada real de companyies i productors

A Gijón pel Febrer i durant tota una setmana és difícil escapar-te de la pluja.Pujem des de Catalunya fins a Astúries Itinerania i Katakrak amb els nostres muntatges i.. en una sola furgoneta!
Ens en vam ensortir però vam estar una estona carregant.Muntem El laberint els 3 primers dies de la Fira, al costat de la llotja de l´event i els 3 següents L´Animalada al passeig "Begoña".
Coneixem la cia.Pea Green Boat de Catalunya, el Fabiano i la Sara,la Faffa etc.. i també alguns productors.En general un bon encontre per adonar-te que hi ha moltes persones dignificant la professió d´artistes del món de la farandula! fins la pròxima!
Enllaç relacionat: http://feten.gijon.es/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(11/02/2011) - Anem de Festivals!!FETEN (Gijón)-Noche en Blanco (Alcalá)-Trapezi(Reus)-Reuring Festival(Holanda)-Bastid´art(France)

Estem orgullosos de que ens hagin convidat a participar en propostes artístiques tant interessants.
A més, en un moment tant crític com el que vivim aquestes invitacions ens confirmen que els nostre treball atrau, que és vigent i tot plegat ens dóna més estabilitat i il.lusió per tirar endavant.Gràcies a l´avançada! Per veure més informació d´aquests events anar a l´apartat de actuacions.
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(01/02/2011) - Estem convidats a FETEN; la fira europea de les arts escèniques per nens i nenes

Enllaç relacionat: http://www.feriafeten.es/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(02/01/2011) - Estem a tot drap en el Badanadal!

Aquí us presentem oficialment la família de pingüins que hi ha pel centre de Manlleu.Són especialment entremaliats i es perden constantment.Sort que el pare pingüí té molta paciència .... Us animem a visitar-nos i a jugar a aquest curiós joc de pistes!
També podeu participar en els jocs a la pista de gel.Saps a què juguen els pingüins? a L´Iglu-bàsquet, Iglu-golf, a fer enfadar l´ós, a pescar , a curses amb glassons.. Mira el programa i apunta´t!!
Enllaç relacionat: http://www.badanadal.cat/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(14/12/2010) - Col.laborant amb l´esplai Gúitxi-Güitxi-Baixada al call amb cars 2010- Tona

En 3 tardes es pot fer un car? Si, si recicles una part de la direcció i la carcassa d´un altre car d´edicions passades, si tens moooolta sort alhora de trobar les peces que et falten i sobretot si en la última edició tens tot un grup de noi/es destres amb tot!! Entre tots vam fer un super car de luxe que portava una desena de giris estrafolaris a sobre! Aquí podeu veure´n algunes fotos.Al nostre facebook més!!
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(10/12/2010) - "Tralará". "Itinerania" i "Katakrak" al taller de Poble Sec.

Katakrak, Itinerania i Tralará de Canarias (grup especialitzat en atrezzos d´espectacles) junts durant el Pont de la Puríssima per acabar diferents projectes en el Taller de Itinerania al Poble Sec.Ha estat un intercanvi interessant.Hem fet les disfresses dels pingüins pel Badanadal 2010, hem fet les dues primeres mans del projecte nou de Itinerania i a més hem conegut noves tècniques: La Carmen ha après com va el soldador, el Pako a fer motlles de guix i làmpades amb resina i la Sandra a fet patrons i disfresses.Hem conegut la merceria, la ferreteria, el "Bazar" Chino i la drogueria d´aquest barri tant entranyable i com no els bars de copes :-). Esperem tornar a retrobar-nos ben aviat!
Enllaç relacionat: www.itinerania.com
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(28/11/2010) - Participem a la 30a Fira de la Pesseta(Tona-Barcelona) innagurant el Taller de Jocs

Creem un taller de jocs dins el marc de la Fira de la Pesseta, la Fira que ens va fer néixer la il.lusió de dedicar-nos al què ens dediquem.Li tenim un apreci especial i aquest any hem volgut participar-hi amb la intenció d´apropar i compartir amb el públic en general l´apassionant camí de crear allò que t´imagines, allò que en el teu cap ja existeix.Katakrak, Itinerania, en Joan Clota més un pilot d´ajudants espontanis ( Peppe,Cosina Pako,Andrea i family) col.laboradors( Bar Orient,Sabateria Sprinter,Ludoteca,Mancomunitat La Plana) i soporters incondicionals com Keily , Ramonet i els seus entranyables cosins! hem realitzat i gaudit molt d´aquesta experiència.Esperem poder repetir-la!
Enllaç relacionat: http://www.el9nou.cat/noticies_o_0_99999/15524/tona_capital_del_joc_alternatiu
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(13/10/2010) - Participem en la proposta del Badanadal 2010 a Manlleu.

Des de la Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu ens han demanat la nostra col·laboració per confeccionar la proposta del Badanadal, l´espai lúdic familiar de les Festes de Nadal en aquesta ciutat.
Hem fet 2 propostes relacionades amb l´espai ja existent que creiem dinamitzarà i aportarà novetat al parc.Us adelantem que caldrà saber alguna cosa de Manlleu més enllà de que és una ciutat osonenca , que hi hauran premis i que a la pista de gel s´hi podran fer altres coses a més de patinar...:
Enllaç relacionat: http://www.badanadal.cat/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(13/10/2010) - Katakrak presenta L´Animalada a La Mediterrània: Fira d´arrel tradicional de Manresa.

Estarem a la Plaça de l´Om el diumenge dia 7 de Novembre durant tot el dia! Esperem poder presentar-vos un nou animalet que està ocupant físicament i mentalment el nostre espai de taller.Serà el primer joc pensat per resoldre´s cooperant 3 persones! L´animal és molt conegut però no tenim tantes ocasions de veure´n.No fa gaire companyia però tampoc necessita gaires atencions.És autosuficient i força lenta.Què és? El nom ja el tenim. Es dirà Tula com la que tenia la meva àvia.
Us esperem doncs a Manresa possiblement amb la Tula però segur amb La gossa Lula 2.0, l´Elefant, el gat Mutis, el krokodil, el Cargol Fiwix etc...
Enllaç relacionat: http://www.tradifiramanresa.com/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(16/07/2010) - Taller Recicla i Crea a Manlleu dins la setmana Digital: Programa mBytes.

Ens conviden a dinamitzar el taller de Crea el teu robot amb el Casal d´Estiu de Manlleu dins la setmana digital amb el programa ‘mbytes’ .Aquest taller, organitzat conjuntament amb la cia.Itinerània vol donar una alternativa als tallers dirigits en els que estem més avesats.Nosaltres, en aquest taller prioritzem la descoberta dels materials i mecanismes i després la lliure creació amb els mateixos.Per aconseguir-ho posem a l´abast eines adequades , materials i aparells recuperats de les deixalleries i algunes suggerències.En la descoberta trobem formes, aparells elèctrics, textures, materials que ens aniran inspirant per fer elements mòbils, elements estètics etc..Ens hem tornat a sorprendre que el començar de zero el procés,sense massa instruccions ,no és cap problema pels participants, al contrari, es tornen apassionats buscant les possibles solucions i es troben orgullosos dels seus èxits.La llibertat en els nens/es-dolescents no causa terror si no inventiva, creativitat.Aviam si n´aprenem els adults!
Enllaç relacionat: www.manlleu.cat/mbytes2010/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar foto


(25/05/2010) - Exit de L´Animalada a França i del Laberint a Anglaterra!

Lille ens acull ! El trajecte que ens separa (14h de carretera) no ens impedeix de empatitzar totalment amb els seus habitants.La Fête de La Soupe és tot un èxit (diuen uns 35.000 visitants) i nosaltres ens sorprenem de tants elogis.El nostre treball els agrada.Els adults no dubten en jugar i a retar-se uns amb els altres.Sembla que tinguin més clar que a Catalunya que el joc no només és l’espai dels nens.També ens comenten que en aquesta zona tenen molts jocs antics i L’Animalada els hi recorda una mica la seva tradició.Ens inviten a visitar una Maison des Jeux i la Leticia ens contracta per animar una festa a la Maison de Quartier on treballa.El cap d’una semana estem a un altre barri de la Ciutat ; al Fivestival de Five. Han encertat també l’espai i la ubicació ideal pels jocs.S’esdevenen diferents actuacions que es van solapant i nosaltres hi estem com a eix continuu.Ens ve a veure la Diana que vam coneixer a la Braderie el desembre passat.Felicitem al chef del catering i a la organització en general.Ja coneixem una mica més de món!
El Laberint està instal.lat durant tot el Norfolk Norwich Festival als jardins Chapelfields.En el mateix espai hi ha el carrousel de la Cia.Froe Froe, el mini-600 musical de Radio Barkas,ens visita la Red Ball un dia i tenim el privilegi de tenir el cabaret també en el mateix recinte.Coneixem també a la Cia. Kamchàtka els quals fèiem originaris de mooolt lluny i resulta que estan ubicats a Barcelona! Si a França la paraula que sonava per descriure L’Animalada era: Genial! Aquí per descriure el Laberint utilitzen: Brilliant! Totes dues opciones ens a semblen...estupendes! Esperem que continuin les sortides internacionals i
Agraïm a aquells que han col.laborat en que això sigui possible.
Enllaç relacionat: www.nnfestival.org.uk/
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(28/04/2010) - Portem L´Animalada a 2 Festivals de Lille (França)

Aquest més de maig fem una petita gira pel Nord de França.Aquest són alguns dels contactes que ens van sortir arrel de la nostra participació a la Braderie de l´Art a Roubaix molt aprop de Lille el decembre passat.Aquesta vegada doncs viatjarem amb tota la troupe d´animals: L´elefant, el cocodril, el peix, el gat, la lula 2.0,l´aranya, el pingüí etc.. cap al nord. Primer els mostrem al Festival International de La Soupe. El Festival té lloc sempre el primer de maig des del 2001 dins el barri de Wazemmes a Lille (Nord). El festival porta més de 600 artistes, 150 cuiners de soupe et 50 000 espectadors. Més que un festival, és un veritable projecte de societat que intenta aconseguir el retrobament i el descobriment de cultures del mon. S´ha construït amb una filosofia i un ètica que sobrepassa ja les fronteres de França.El premi a la millor sopa és La louche d´or; un cullerot d´or! ( Ja us explicarem si la és bona...:-))
El dia 8 de maig estarem al Fivestival un concert pluridisciplinar on la música i els arts de carrer s´emporten la major part de la programació.Esteu tots convidats
Enllaç relacionat: www.fivestival.org
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(08/02/2010) - Subvenció del 50% en la contractació de "L´Animalada" als Ajuntaments de la Diputació de Barcelona..

L’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona atorga als Ajuntaments de la Diputació de Barcelona el 50% de subvenció en la contractació de “L’Animalada”. Aquesta és una de les activitats del Banc d´Activitats de Cultura i Proximitat on s’inclouen tallers i activitats que han estat seleccionats per rebre aquest suport seguint criteris com la qualitat, la idoneïtat i la innovació entre d´altres.
Aquests Tallers i Activitats Formatives per una banda reflexen, la intenció de l´Àrea de Cultura de la Diputació de BCN de treballar en un sentit ampli de cultura abastant diferents àmbits culturals com són la cultura científica, les noves tecnologies, els valors, les arts plàstiques, la música, la història, etc. i d´altra permeten l´accés dels Tècnics municipals a un conjunt de productes de qualitat que es poden desenvolupar en els centres i espais culturals municipals de la província de Barcelona.
Podeu consultar les activitats ofertades dins del catàleg a través del DACiP , Directori d’agents culturals i de proximitat en la secció de Cultura de la web de la Diputació de Barcelona.
Enllaç relacionat: www.diba.es/cerc/cip/default.asp


(21/12/2009) - Interessant intercanvi amb els alumnes de l’assignatura “joc i psicomotricitat “ del Campus Universitari de la Vall d’ Hebron (UB).

En una actuació d’aquest estiu al C.C. Vil.la Florida de Barcelona coneixem a un inquiet professor de magisteri , Jose Manuel Aja. Ens sorprèn gratament l ’interès que té perquè els seus alumnes puguin conèixer la nostra experiència i puguin veure aplicacions pràctiques dels conceptes que estudien a les classes.A mitjans d’octubre ens posem en contacte per concretar data i gràcies a l’integrés mutu aconseguim fer una actuació força econòmica al Campus a canvi de que els alumnes facin una fitxa de cada joc n s’indiquin les capacitats humanes que s’hi potencien. La jornada funciona molt bé malgrat que la pluja ens impedeix compartir els jocs amb d’altres alumnes del campus. Després d’una breu presentació ens ajuden en el muntatge dels enginys i comença així la seva pròpia investigació. Els demanem els jocs que els han agradat més: El monocicle i la Marieta. Una alumna ens planteja si ens és fàcil de treballar d’això ja que amb el seu treball s’adona el poc valorat que està el món del joc (Difícil donar-li una altra perspectiva...).
Enllaç relacionat: www.ub.edu/fprofessorat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(04/12/2009) - Katakrak i Itinerania ens presentem a la Braderie de l’art a Roubaix (France).

A principis de Novembre reben l’acceptació de la nostra sol•licitud per tenir un espai a La Braderie , una de es fires més grans sobre l’Art del Reciclatge. Estem molt engrescats però La Barderie és un mercat i nosaltres no tenim material per vendre. Així és que passem 3 setmanes reproduint i inventant jocs i joguines en la nostra línea per poder vendre i costejar si més no el viatge. I és que Roubaix només està a unes 14hores de camí... .
La Braderie es fa en un bell espai cultural recuperat anomenat la Condition Públique i té lloc durant 24 hores seguides amb sola una parada de 3h a la nit. El Pepe i la Silvia Cannata treuen tot el seu instint comercial i aconseguim algunes ventes mentre jo i Pako ideem alguns nous enginys amb material que ha acumulat la Braderie pels artistes. És una experiència “Full” i esbojarrada però aprenem coses i se’ns obren noves perspectives…. Repartim molta Informació de les nostres instal•lacions itinerants i el nostre espai es converteix en una ludoteca molt concorreguda!
Enllaç relacionat: www.labraderiedelart.com
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(05/11/2009) - Katakrak, Itinerània i Tombs Creatius a la Fira Mediterrània de Manresa.

Les cies. Tombs Creatius , Katakrak i Itinerània fem el primer projecte junts: Elaborem un petit manifest (Podeu baixar-lo de la zona de descarregues)on recollim un ideari del què és la nostra feina , de quins són els nostres objectius i fem un estant conjunt a la llotja de la Fira d’Arrel Tradicional de Manresa.
Ens uneix el fet d’haver creat, en diferents estils, Instal•lacions lúdiques de carrer on mostrem el nostre treball ideat i produït en els nostres tallers i que tenen per objectiu crear un espai lúdic participatiu, lliure i original.
Creiem que el nostre país és pioner en companyies d’aquest estil i que ens cal , per una part, crear espais de debat entre professionals per definir i encaminar millor la nostra professió dins el món de les arts de carrer i per l’altra , explicar i difondre amb més força el nostre treball a programadors , institucions i demés agents culturals.

Enllaç relacionat: www.tradifiramanresa.com
Document PDF relacionat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(27/10/2009) - Design Ourselves: Participem en el taller que proposa BASURAMA a l´escorxador d’ELX (Alacant)

Baixar a Elx el més d’Octubre és un remember estiuenc fantàstic. Arribo just per començar el taller que durarà 4 dies intensius .Tinc molta curiositat per com serà el taller i per conèixer als Basurama .El plantejament de l’experiència amb sembla agosarada però molt interessant: En 4 dies 15 persones que no ens coneixem, de diferents disciplines hem de crear elements arquitectònics o mobiliari per adequar l’exterior del centre cultural d’Elx, L’Escorxador. Entre tots hem de definir el projecte, dissenyar-lo i construir-lo. Ah, i amb un equip d’eines bàsic… .Entenc el nerviosisme i la gota freda dels Basuramas durant el projecte i valoro enormement el procés escollit. Així vam compartir un procés creatiu des del seu inici (vam exposar idees, vam descartar-les, vam discutir, dissenyar, re dissenyar, valorar) fins al final (execució, muntatge i inauguració) i per m i va ser tot un èxit. Les estructures resultants van ser una coberta exterior feta amb residus de la industria del calçat (típica indústria d’Elx), unes grades amb palets en una rampa inutilitzada, uns sofàs mòbils fets amb pneumàtics i un mirador lúdic per gaudir del Palmeral que hi ha just al costat del recinte. Sembla impossible el què es pot construir quan la unió suma i no resta. Som uns katakraks!!
Enllaç relacionat: www.basurama.org
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


(08/05/2009) - Taller Recicla i Crea a E-Week: La setmana digital a Vic

Aquesta és la primera col·laboració entre Katakrak i Itinerània. L’encàrrec és organitzar un taller de robots i andròmines amb material de rebuig electrònic. Tots coincidim en que perquè sigui un taller de creació s’ha de dotar l’espai d’eines i materials ben diversos i fugir d’idees creatives massa preconcebudes. Així amb un breu treball d’investigació sobre aquest tipus de rebuig marquem línies d’investigació possibles i creem l’espai que desitjàvem. Vam crear petits robots amb els vibradors dels mòbil, animals aquàtics sobrevolant l’espai , un espai d’efectes encadenats i robots molt curiosos. Tot un èxit ! Si us interessa el taller teniu el dossier aquí baix i a l´apartat de Descàrregues.
Enllaç relacionat: www.e-weekvic.cat
Document PDF relacionat
Ampliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar fotoAmpliar foto


S'estan mostrant 56 notícies (1-56) d'un total de 56.
Pàgina 1 de 1