Vols gaudir d’un instant màgic?

Cada artilugi ens planteja un repte, un espai atemporal, una mirada creativa als objectes i a l’entorn quotidians.

Enginys Eko.poètiks és una instal·lació interactiva per tots els públics. Cada artilugi és únic i autònom i tots junts creen un espai original, lúdic i participatiu.

En aquest treball complementem els tres eixos de la companyia: creativitat, reciclatge i joc amb els principis bàsics de l’electricitat, l’electrònica, les energies renovables i... un xic de poesia.

En cada enginy, un element recuperat que es mou amb una font d’energia renovable (energia solar, dinamos, imants...), planteja diversos reptes a les habilitats dels participants. S’hi llegeix, també, una reflexió poètica.


L'espectacle Enginys Eko.poètiks consta de 10 jocs. Clica sobre les fotos per veure'ls en detall:

Veure el joc en detall
   
Pompero 3.0.   -   Veure el joc en detall
Eureka ! Vaig pensar quan vaig veure el Pompero 2.0 ( http://obsoletos.org/ ) per la xarxa. La idea de fer jocs similars als de L’Animalada però en petit i que la persona hagués d’assolir els reptes interactuant amb un moviment continu era possible! Sols ens calia, en el cas del Pompero 2.0. convertir-lo en interactiu i donar-li una estructura apte per ser muntat a l’aire lliure i a l’abast de tots els públics.
Veure el joc en detall
   
El Rellotge   -   Veure el joc en detall
Parar el temps en aquell instant precís que respires pau, i et sembla que tot està simplement al seu lloc. El concepte de parar el temps és més que poètic i a més de seguida vaig relacionar-ho amb una idea de joc que va sortir al carrer molt poc temps; el Camaleó.
Veure el joc en detall
   
L´ou com balla   -   Veure el joc en detall
Aquesta llarga tradició catalana consisteix en fer ballar ous a les fonts de jardins, claustres o patis. Sembla que data del sXV i encara es fa en alguns racons de grans ciutats de Catalunya el dia de Corpus Christi.
Veure el joc en detall
   
Formula 1   -   Veure el joc en detall
Reciclo un joc circular on conduïes un cotxe a través d’un circuit fix. Cada vegada el mateix. Em va semblar que es podia fer més interessant, amb més reptes..
Veure el joc en detall
   
El tocadiscs   -   Veure el joc en detall
Utilitzar un tocadisc era una peça que em rondava pel cap fa temps ; És un artilugi petit, poètic i funciona amb poca energía!D’aquí en surt aquest circuit on tu condueixes (manipulant l’agulla) la bola de l’interior a l’exterior del disc que gira. Vigila de no caure en els múltiples forats que van apareixent!
Veure el joc en detall
   
La Rosa dels vents   -   Veure el joc en detall
4 ventiladors d’ordinador representen els vents dels 4 punts cardinals (Tramuntana-Migjorn-Llevant- i Ponent).
Així doncs controlant la força d’aquest 4 vents i les seves interaccions podràs portar el vaixell a port. Però atenció : El port no és fix ! A veure si aconsegueixes arribar sempre a port encara que aquest s’amagui en un racó..
Veure el joc en detall
   
What is the light?   -   Veure el joc en detall
Un amic està arreglant el circuit elèctric d’una casa i compartim el què ha après. Li explico també com va el nou treball de Katakrak i se li acut un nou repte: un circuit on a través de la manipulació dels interruptors aconsegueixis diferents colors de llum. Em proposa també un nom; What is the light? El trobo genial. Hi comencem a treballar de seguida.
Veure el joc en detall
   
Els miralls   -   Veure el joc en detall
La llum...quin invent! després del What is the light vaig pensar..i un circuit de llum com una teranyina? Quina imatge més potent!
Veure el joc en detall
   
Les boles valentes   -   Veure el joc en detall
Caic perquè sóc forta i vulnerable..la frase de l´Alicia Osorio per aquest joc m´encanta.Un simple joc de punteris on un raig d´aigua ben direccionat tomba les boles fins aleshores establese en el seu lloc.
Veure el joc en detall
   
La màquina de dibuixar   -   Veure el joc en detall
Jean Tinguely va dibuixar una màquina de dibuixar molt bonica, una bicilcleta on al pedalejar anaves passant un rodet de paper.. un artista! Ens hem animat a fer un petit homenatge a totes les màquines interactives que hi ha pel món.