Alguns dels objectes que tirem s'han revelat. No volen ser abandonats i llençats quan es fan grans. S'han escapat del seu trist destí i s'han convertit en jocs-animals. Del munt de ferralla a poc a poc en van sortint formes, colors, trossos de jocs i moltes preguntes. Quin animal serà? Com s'hi deu jugar? Serà difícil?

T'imagines donant cireres a un cocodril?
Has ajudat mai a un elefant a regar flors amb la seva trompa?
T'has convertit mai en un abella perduda en un camp de flors?

Si tot això et sona a xino però et sembla divertit és que ja tens el mono de L'animalada a dins i per treure-te'l només tens una solució. Algun dels animals ja t'han picat l'ullet. Jugues?


L'espectacle L'Animalada consta de 27 jocs. Clica sobre les fotos per veure'ls en detall:

Veure el joc en detall
   
La Lula 2.0.   -   Veure el joc en detall
Aquí tenim la Lula 2.0.! És la versió de la gosseta d´uns amics molt juganers.La idea era que només ens fés companyia com fan tots els gossos però després d´uns dies ja hi vam ser; que vull jugar, que tothom juga amb els altres animals i jo només els faig companyia..Total; li hem muntat el primer repte; l´ajudes a atrapar el diari abans que caigui al terra?
Sembla que ara ja la tenim entretinguda:-)
Veure el joc en detall
   
El Monocicle   -   Veure el joc en detall
Aquest joc comença quan vam trobar a la deixalleria aquesta peça tant semblant a un monocicle. El moviment de la peça ja era el joc i només afegint un tros de semicercle a la part de dalt per posar-hi una bola ja s’aconsegueix aquest moviment tant inestable i tant interessant de controlar. Va estar un mes i mig pel taller. El joc de politges va ser molt difícil de trobar. Tot eren intuïcions però l’objectiu final estava molt ben definit i el joc va anar sortint!
Veure el joc en detall
   
L´Aranya   -   Veure el joc en detall
El ventilador va estar molt temps pel taller. Ocupava massa i finalment ens va cedir part de la seva estructura per fer l’aranya. L’aranya en si la vaig fer després. Ara no recordo que era en la seva anterior vida. Tantes andròmines..
Veure el joc en detall
   
El Flamenc   -   Veure el joc en detall
Per fi un animal amb ganes d’anar a per totes! Després de mig any observant des del pati del taller, el flamenc decideix venir amb nosaltres. Li tenim una tasca preparada: Plantar una flor a la seva torratxa.
Veure el joc en detall
   
Les noves abelles   -   Veure el joc en detall
És una nova versó del joc de les abelles que ha passat als Recicloperats.En aquest joc hem refet per anèssima vegada les abelles amb imans nous i hem afegit una parabòlica que simbolitza un arbre i els discs de vinils s´han convertit en flor!
Veure el joc en detall
   
La Vaca   -   Veure el joc en detall
Hi han animals que no canviaran mai! Aquesta vaca no s´immuta per res del món! Els més petits estan estones tirant-li de la cua, pujant-li sobre, tirant-li la pilota i com si res! Ni un muuuu de ja n´hi ha prou o s´ha acabat la gresca!
Veure el joc en detall
   
El cocodriki   -   Veure el joc en detall
Vam recollir una post de planxar. El fet que ja porti les potes plegables la fa especialment atractiva. Amb una altra part de post de planxar en vam fer la boca. Vam estar molts dies buscant els ulls, el cos i la cua.El cocodril sempre estarà en deute amb en Paco, un altre amic que va reclamar varis cops (els canaris tela..) que tingués una cua més cua. Així la vam recobrir de planxa de rentadora com tot el cos i va quedar fantàstic!
Veure el joc en detall
   
L´Elefant    -   Veure el joc en detall
Vam començar jugant amb una molla. De seguida vam veure que s’assemblava molt a una trompa d’elefant. Però; com continuar el joc? D’on traiem l’elefant? Teníem molt present la imatge d’un elefant fet per una artista que ens agradava molt , la Niki du St.Phalle. Ella el va fer ben rodó. Tot rumiant-hi va sortir la bicicleta com a base ideal. Només ens faltava saber què havia de fer la trompa i com ho aconseguiríem. Els elefants recullen herbes amb la tromba però nosaltres no sabíem com reproduir-
Veure el joc en detall
   
Les Gallines   -   Veure el joc en detall
La guilla proba sempre de menjar-se els ous de les gallines de l’Animalada.
L’antic joc del Gat Mutis ens va fenomenal per poder ajudar-les a recuperar els seus ous i retornar-los a les ponedores
A casa els avis hi tenim gallines que ponen un ou cada dia. Aquestes fan el mateix però una guilla de prop del taller ens les vol prendre.
Veure el joc en detall
   
La formiga   -   Veure el joc en detall
Ens trobem una canya de pescar de més de set metres d’alçada ! La maquinària es posa en marxa i dediquem tota l´ energia per treure’n el suc. Una cadira d´ escola, un aparell vell de perruqueria de la mare del Claudi , uns fils.... Ja tenim el joc!!
Veure el joc en detall
   
La papallona gegant   -   Veure el joc en detall
Una cadira vella de jardí, unes rodetes de cotxet i els colors vius dels taps dels pots de conserva... eureka! La papallona gegant de l’Animalada!
Veure el joc en detall
   
El porquet de ferro   -   Veure el joc en detall
Fa un temps van canviar en molts pobles les papereres de ferro per d’altres menys pesades. I què es pot fer amb ella? Al taller encara hi cabia i a en David , un bon dia se li va ocórrer l’animalet que tant aprop tenim a Osona i que poc el tenim en compte...el porc!
Veure el joc en detall
   
La zebra que es va convertir en Cérvol.   -   Veure el joc en detall
No va ser fàcil adaptar-nos al canvi però ara ens l’estimem molt. S’ha d’intentar fer arribar una bola de ferro de dalt a baix de tot passant per uns quants camins estranys. És un dels primers jocs que va sortir a la Fira de la Pesseta04.
Veure el joc en detall
   
El pop   -   Veure el joc en detall
Les ones del mar s’emporten a poc a poc tot allò que deixem a la sorra..
Veure el joc en detall
   
El peix    -   Veure el joc en detall
Aquest és dels primers del 2005. Tot va començar quan vam recollir de la deixalleria una cadireta de nen petit. Tenia un moviment curiós i de seguida ens va semblar que era una boca. Primer ens semblava que havia de ser una gallina amb els seus ous. La rentadora és l’altre element que identifiquem i el que ens va donar la idea de fer un peix. El mega-ventilador va acabar d’arreglar el tema tot cedint-nos un parell de les seves aspes per fer les aletes.
Veure el joc en detall
   
El Cranc futbolí   -   Veure el joc en detall
És un llit desplegable tallat i soldat fins aconseguir aquesta forma. Juguen quatre jugadors i el nom li ve de la gran similitud amb els futbolins tradicionals. Les normes les posen els jugadors si volen com ara anar a 5 gols, es queda la parella que guanya..., penal si es para amb la mà..., imaginació al poder!!
Veure el joc en detall
   
En Muti   -   Veure el joc en detall
En Muti és el gat de la Queralt, mentre comparteix espai amb nosaltres hem acabat el gat de l´Animalada d´ara en endavant Muti. Tot va començar amb un moble antic per posar la televisió i les revistes. Tenia ja la forma de la cua del gat i 4 potes..seria un gat ! Però faltava el joc...Finalment va sortir una primera versió en la temporada 07 i el cap d’un any l’actual.
Veure el joc en detall
   
L’Osset Panda que reununcià a la vida de pallasso   -   Veure el joc en detall
Una tarda que anàvem a buscar no sé què a l’empresa de recuperacions vam trobar un llum simpàtic que donava voltes i una cadira blava, vermella i groga. Vam treure la bombeta i hi vam pintar dos ulls, després de netejar el suport varem ajuntar als peus de la cadira i li vam pintar una boca ben gran..D’aquesta manera encara que miri cap a una altra banda sempre et somriu!
Veure el joc en detall
   
El pingüí   -   Veure el joc en detall
Un pedal de bateria, els prestatges d’una nevera, i una vella idea que per fi ha madurat !
Veure el joc en detall
   
Fiwix El Cargol   -   Veure el joc en detall
Quan encara estàvem a l’antic talleret de casa la Sandra vam trobar la forma de cargol amb aquesta peça circular i les potes d’una planxa. Ens encantava però el joc no sortia. Vam provar amb uns cargolets petits que feien tot un circuit però tampoc ens va convèncer. La opció que ens semblava més senzilla va ser la que va agradar més. Fiwi es un gran amic i el seu nom ens va agradar pel cargol.
Veure el joc en detall
   
El peixet Murphi   -   Veure el joc en detall
Vam trobar una superfície plana i rodona i amb baranes pel costat. Era ideal per jugar amb una pilota.. provant inclinacions i aplicant la famosa llei de la gravetat (Tot el que puja baixa) vam començar la recerca, un peu de perruqueria i un parell de punts on poder descansar la pilota fan d’aquest joc tan senzill un exemple clar que l’habilitat és important però l’estrategia també!
Veure el joc en detall
   
Les Granotes   -   Veure el joc en detall
Era clar que la post de planxar no servia com a distribuïdor però vam pensar que folrat amb les planxes per fer els taps dels pots de pintura seria una base molt lliscant. Teníem la idea de fer un joc temàtic amb elements de pintura i per això també són taps el què salta. Els punts diana havien de ser pots de pintura però estèticament ja no em convencia i llavors va sorgir la idea de fer granotes. La base d’aquest joc la vam escollir, en un inici per substituir la trencada del cocodril però no v
Veure el joc en detall
   
La Marieta despistada   -   Veure el joc en detall
Aquesta marieta té un problema greu.A cada actuació se li treuen els taps negres de la seva closca.
Veure el joc en detall
   
La Bicicleta   -   Veure el joc en detall
Aquest joc també és un dels primers que vam fer el 2004. La idea base era crear un circuit només amb els elements d’una bicicleta. La primera versió es tractava de passar una bola per entre els radis de les rodes però finalment el vam canviar, no era viable. Ara funciona amb menys rodes (n’hi havia 7!) però va sobre rodes!
Veure el joc en detall
   
El Toro   -   Veure el joc en detall
Les espumes d´una bici estàtica ens van fer pensar ràpidament en els morros d´un toro.No ens demaneu perquè... de moment juguem a les seves espatlles per no empipar-lo massa! I sobretot; els jugadors que aneu vermells no us acosteu pel davant!
Veure el joc en detall
   
El Gall   -   Veure el joc en detall
Aquest joc és senzill d´explicar però difícil d´aconseguir.Dos moviments molt ben coordinats i aconseguiràs passar la bola del colador fins la cullera! Abans era le joc de les culleres però en un parell de tardes el Peppe l´ha convertit en gall. Veieu què ha reciclat per fer la cresta i la cua?
Veure el joc en detall
   
Les Marietes   -   Veure el joc en detall
Versió de la marieta de L´Animalada però ho compliquem! Amb la mateixa seqüència de punts podem completar 3 marietes diferents.Ho provem?